Boutsen Ginion Racing eert Michel Vaillant

12 april 2021

Boutsen Ginion Racing presenteert opnieuw een Art Car, ditmaal brengt het team met de livery hulde aan Jean Graton en Jean Blaton, een groot autoverzamelaar. De BMW M6 GT3 die deelneemt aan de GT World Challenge Europe Endurance draagt op de flanken de tekst “Wrooarrr”, kenmerkend voor de strips van Jean Graton en moet zorgen voor een extra dynamiek. Rijders van dienst zijn Karim Ojjeh, Jens Klingmann en Jens Liebhauser.

Thierry Boutsen, de laatste Belgische piloot die won in de Formule 1, is de bezieler achter dit project dat wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met Graton Editeur en het Boutsen Ginion Racing team. Jean Graton, de bedenker van Michel Vaillant overleed begin dit jaar en met deze wagen brengt het team eer aan de schepper van het stripverhaal dat voor het eerst in 1957 gepubliceerd werd. De BMW M6 GT3 neemt deel aan de GT World Challenge Europe Endurance inclusief de etmaalrace op het circuit van Spa-Francorchamps.