Albums - seizoen - Dossier

Het was al van midden 2007 geleden dat er nog een album van Michel Vaillant was verschenen. Sindsdien leek het alsof Michel Vaillant zijn racehelm definitief aan de haak had gehangen. Maar niet getreurd, want na vijf lange sabbatjaren maakt de 'virtuele' racer een comeback in “In de naam van de zoon”.

Michel Vaillant De Grote Match

Michel Vaillant is een Franse stripreeks van de tekenaar Jean Graton en later ook zijn zoon Philippe Graton. De strip volgt de avonturen van de autocoureur Michel Vaillant.

De orginele serie omvat 70 albums.

Deze reeks, die een combinatie vormt van stripverhaal en reportage, brengt uitsluitend waar gebeurde verhalen, die worden verteld door de beste specialisten. Exclusieve getuigenissen, foto's en tekeningen, en onuitgegeven documenten, voor de prijs van een stripalbum!

De Studio Graton, die voor de laatste albums het tekenwerk had overgenomen van geestelijke vader Jean Graton, werd opgedoekt en om de reeks nieuw leven in te blazen stelde zoon en scenarist Philippe een veel compacter team samen, bestaande uit coscenarist Denis Lapière, tekenaar Marc Bourgne en zijn collega Benjamin Benéteau (die 'tekent' voor de auto's en de decors).