Albums - Seizoen 1

Michel Vaillant De Grote Match

Er wordt een wedstrijd uitgeschreven tussen een Europese racer en een Amerikaanse met als beloning geen geldprijs, maar de titel : "De beste coureur v/d wereld".

Michel Vaillant wordt gekozen als rijder van Europa en de Amerikanen kiezen Steve Warson om hen te vertegenwoordigen. De wedstrijd bestaat uit 5 proeven.

Michel Vaillant: De gemaskerde racer

In dit verhaal duikt tijdens elke wedstrijd een mysterieuze gemaskerde racer op. Deze racer zet onvoorstelbaar knappe tijden neer, maar wint toch geen enkele race omdat hij zich dan bekend moet maken.

Wat constructeur Vaillant erger irriteert, is dat de wagen sneller is dan de zijne MAAR geen kenteken heeft.

Michel Vaillant: Renbaan van de angst

Vader Vaillant stelt het plan samen om een race te houden tussen een Europees, een Amerikaans en een Russisch team. Ieder team zal vertegenwoordigd worden door 5 rijders, meestal van verschillende landen.

De wedstrijd zelf bestaat uit drie delen. Vanaf de 1e race al blijkt dat iemand de Europese ploeg wil dwarsbomen.

Michel Vaillant: Tocht door de nacht

Benjamin Vaillant, de oom van Michel, die een transportbedrijf leidt, vraagt aan Michel om Yves Douléac, een jongen van 15 jaar, die bij hem werkte terug te halen van de concurrentie.

Michel besluit te helpen en probeert Yves terug bij Benjamin te krijgen. Yves weigert en komt in een smokkelaffaire terecht...

michel vaillant: nr 13 aan de start

Moeder Vaillant had een nare droom. In en wedstrijd zag ze dat de wagen met nummer 13 een ongeluk veroorzaaken en dat Michel daarbij om het leven komt.

Bij de wedstrijd van LeMans, waar Michel en Steve aan meedoen, komt daadwerkelijk een auto met nr 13 aan de start. Zal de droom van moeder Vaillant uitkomen?

Het verraad van Steve Warson

Na de overwinning in Le Mans willen de Vaillants zich op Amerikaanse bodem gaan bewijzen. Steve besluit om voor de anderen naar Amerika te trekken om er de nodige voorbereidingen te treffen. Wanneer de rest in Amerika aankomt blijkt dat Steve niet zo goed in vorm is. In de eerste race klaagt hij over zijn wagen, hoewel er helemaal niets aan zijn wagen scheelt.In de tweede wedstrijd wil hij eerst niet starten, maar vader Vaillant verplicht hem ertoe. Dan komt Michel achter HET VERRAAD VAN STEVE WARSON.

De Waaghalzen

Gil Delamare vraagt aan Michel of hij mee wil doen in een film waarin een coureur de hoofdrol speelt. Hij vraagt Michel niet om te acteren, maar om de fragmenten op het circuit, met wat slippertjes, voor zijn rekening te nemen. Michel is zeer entousiast en doet het werk met plezier. Na die opnames vraagt Gil hem of hij ook niet de andere stunts, enige zware botsingen, met hem zou willen opnemen...

De 8e Man

Michel Vaillant heeft de zware taak op zich genomen om 7 jonge mensen op te leiden tot volwaardige coureurs. In dit team vinden we o.a. een Amerikaan en Yves Douléac (lees TOCHT DOOR DE NACHT). Alles gaat goed binnen dit ploegje en Michel heeft vooral gekozen om veel te sporten, omdat sport de teamgeest bevordert. De Amerikaan Roy overtreft alle anderen. Dan komt er een 8e man. Het is een Rus, Niolas, en Roy kan hem totaal niet uitstaan en dat komt niet alleen omdat Nicolas in alle sporten beter is dan hem. Toch besluit Michel hen, tegen de zin van vader Vaillant, samen op te stellen voor de race Luik-Sofia-Luik. Roy weigert echter samen te werken

De terugkeer van Steve Warson

Steve Warson heeft sinds HET VERRAAD VAN STEVE WARSON niets meer van zich laten horen en Michel beslist om bij de FBI te gaan horen of ze iets weten van Steve. Daar willen ze echter niets loslaten. Op een avond echter krijgt Michel telefoon vanuit Amsterdam. Het is Steve echter niet gelukt iets tegen Michel te zeggen. Michel besluit naar Amsterdam te gaan en hij gaat daar naar het café vanwar Steve heeft gebeld. Op de muur staat Catalina geschreven. Michel kan te weten komen dat de Catilina een boot is. Kan Michel Steve bevrijden ?

De strijd van de Samoerai

Jori Josjisa had aan vader Vaillant een F1-wagen voor het seizoen gevraagd, maar deze had hem dat geweigerd. Daarmee heeft hij Jori erg beledigd en deze zal er nu alles aan doen opdat Michel geen wereldkampioen zou worden. Jori wil nu zonder enige hulp Michel verslaan of anders zou hij nooit meer een autostuur aanraken. De eerste race wordt een totale nederlaag voor Jori, hoewel Michel zijn hulp had aangeboden...

Paniek in Indianapolis

Steve Warson en Michel Vaillant hebben samen het plan opgevat om het Amerikaans kampioenschap te rijden en de titel in de wacht te slepen. Daarom vraagt Steve nieuwe wagens aan Jean-Pierre om in Indianapolis te rijden. Voor de eerste twee races van het kampioenschap krijgen ze 4 Vaillant-Prototypes. Met deze twee wagens winnen ze die wedstrijden. Jean-Pierre kreeg de wagens voor Indianapolis klaar en Steve en Michel hebben veel kans op de overwinning. Maar dan ontstaat er PANIEK IN INDIANAPOLIS.

De ridders van Koningsveld

De ploeg van Vaillant wordt door vader Spangenberg uitgenodigd om tijdens de grote prijs van Duitsland bij hem op het kasteel Köningsfeld te komen logeren. De ploeg neemt dat voorstel graag aan, maar er gebeuren rare dingen. Eerst verdwijnt Karel en dan Olaf op mysterieuze wijze. Michel en Steve gaan naar hen op zoek en komen zo achter het geheim van DE RIDDERS VAN KONINGSFELD

Mach 1 voor Steve Warson

Chuc Danver wil met zijn Sonic Bird voor het eerst in de geschiedenis door de geluidsmuur breken. Chuc, die altijd zo enthousiast was, durft echter niet meer voortwerken, omdat de Leader hem bedreigt had. Deze wou dit immers als eerste doen. Met de hulp van Steve en Michel start hij de werken opnieuw in het geheim. Steve besluit om zonder proefritten ineens zijn kans te wagen. Ze weten echter niet welk gevaar er boven hun hoofd hangt.

Concerto voor Piloten

Michel en Steve gaan een weddenschap aan met de Thunderbirds, een Amerikaans vliegstuntteam : wie van hen is het dapperst en het meeste lef bezit. Michel en Steve moeten mee een vluchtje met de vliegtuigen maken en het stuntteam moet eens mee in een racewagen. Dan raken ze echter in een brand en ze besluiten mee te helpen...

Helse circus

De Vaillants beslissen om in Amerika mee te doen met de stock-car-races, van Riverside, Daytona en Darlington, om hun merk te promoten. De race in Riverside domineren de Vaillant renners. In Daytona hebben ze het al veel lastiger, maar toch kunnen ze zegevieren. Voor de race in Darington echter looft er iemand een beloning van 100.000 dollar uit aan degene die voor de Vaillants eindigt. Hoe gaat dat aflopen ?

KM 357


Het spook van de "24 uur"


Olie op de renbaan


5 meisjes in de race


Rodeo op 2 wielen


Gevecht voor een motor


Rush


Het Noodlot


Nachtmerrie


Meisjes en motoren


Wereldkampioen


De vervloekte safari


Het geheim van Steve Warson


San Francisco circus


De witte prins


De jonge wolven


De opstand der koningen


De razende schim


Steve Warson gaat K.O.


De dwangarbeider


De verdwenen coureur


De grote onbekende


Steve Warson tegen Michel Vaillant


Rally op een vulkaan


F1 in oproer


Paris - Dakar


300 km/u door parijs


Rendez vous in Macao


Steve & Julie


De man in Lissabon


Racing Show

In deze strip probeert Ruth, de Leader-baas, Steve Warson te dwingen zich aan haar te binden. Eerst probeert ze dat door te dreigen de firma Vaillant over te nemen. Haar mannetjes hadden alle aandeelhouders benaderd en een onmenselijk hoog bod op de aandelen gedaan. Toen de verkoop verhinderd werd, liet ze Julie Wood ontvoeren om Steve zo te dwingen te beslissen. Bob Cramer stak daar echter een stokje voor. Je vraagt je af hoe hij dit doet.

Paniek in Monaco


Irish Coffee


Categorie Zwaaregewicht


Uitdaging op de wallen


De bluffer van Francorchamps


F3000


De nacht van Carnac


De zaak Bugatti

Steve ontmoet een oude kennis. Deze kennis vraagt aan Steve om het te helpen de wens van zijn vader, die stervende is, in te wiligen. De vader is helemaal gek van het merk Bugatti. Steve besluit te helpen en er wordt een groot feest georganiseerd op Zandvoort waar van heinde en verre oude Bugatti's naar toe komen. De nacht voor de race mag de vader in de tent slapen waar alle Bugatti's staan. De volgende ochtend zijn alle Bugatti's gestolen. Michel is kwaad op Steve omdat die heel erg naief is geweest. Wat Michel echter niet weet is dat Steve de hele tijd heeft samengewerkt met de politie en dat het nu mogelijk is om een stel oplichters op heterdaad te betrappen.

Een gekke geschiedenis


De man aan de top


Sporen van Jade

Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van een fictieve rally Hanoi-Saigon in Vietnam. Steve Warson, ondertussen Leader-baas, had zelf deze rally georganiseerd om het merk Leader te promoten. Steve raakt zwaar gewond bij een moordaanslag en moet vluchten voor mensen uit zijn eigen Leader-rangen. Hij wordt geholpen door een jong meisje, Jade. Julie Wood en Michel Vaillant besluiten ieder afzonderlijk om Steve te gaan redden. Dit is een zeer spannend boek en Jean Graton maakt voor het eerst gebruik van een scenarist, zijn zoon Philippe.

Paddock


De gevange


Vergeten overwinningen


Spanning in Bercy


De Sponsor


Cairo

De Total Dakar Cairo rally staat centraal. Vaillante doet met twee ploegen mee. Daarnaast doen ook de Texas Drivers ook mee. Zij gaan niet voor de overwinning maar zijn ingehuurd om te zorgen voor spectaculaire beelden, zodat er een goede TV film van gemaakt kan worden. De Texas Drivers zorgen daarom ook voor de nodige ongelukken terwijl de andere deelnemers strijden voor de overwinning. De teams van Vaillante doen het in het begin van deze monsterrally rustig aan om in de zware woestijnetappes te kunnen toeslaan. Vanwege terroristische dreigingen wordt de rally ingekort en heeft de gevolgde taktiek van de Vaillantes nadelige gevolgen. In de uiteindelijke eindrangschikking eindigen zij dan ook als 5e en 8e plaats.

Operatie Mirage


De beproeving


100.000.000 voor Steve Warson


Voor David


China Moon

Het is de vooravond van de grandprix van China, die voor het eerst gehouden worden. Vaillante is met twee auto's aanwezig voor Michel Vaillant en Steve Warson. Echter de bolides kunnen nog niet echt goed strijden met de McLarens, Bars, Renaults en Ferrari's. Na de grandprix zal er een nieuwe Vaillante, de loopt op waterstof gepresenteerd worden. Dit is de eerste productierijpe versie van zo'n auto en de introductie is dus van belang, omdat de kans groot is dat China dan kiest voor dit type auto's boven benzine auto's. De Vaillante Xing-Qiu verdwijnt echter en Michel doorzoekt heel Sjanghai. Vervolgens moet hij ook nog proberen de Grandprix van China te winnen.

De hel naast het Circuit

Tijdens de Rally van de Orient rijdt Michel bijna een jongen aan die uitgebuit wordt om te werken voor een onderaannemer van Vaillant. Michel en Steve helpen de jongen en bevrijden zijn zusje en andere kinderen die nog gevangen worden gehouden. Dit extra avontuur zorgt er bijna voor dat Michel de rally niet wint, maar met kunst en vliegwerk lukt dit uiteindelijk toch wel.

Meer lezen over "De hel naast het circuit"

"De hel naast het circuit" kopen

24 uren onder invloed