Nieuwe spin-off van Michel Vaillant

26 januari 2023

Nieuwe spin-off van Michel Vaillant

Dit jaar geeft uitgeverij Graton het startschot voor alweer een nieuwe spin-off van Michel Vaillant. Tekenaar Claudio Stassi  en scenarist Marc Bourgne bundelen de krachten voor een trilogie over Michels vader Henri. Terug in de tijd, want de auteurs nemen ons mee naar de jongere jaren van de pater familias. 

Het verhaal: De jonge Henri Vaillant is Bretoens. En daarom koppig! Dit zet hem ertoe aan om naar de Elzas te trekken en aan het erk te gaan bij de beroemde firma Bugatti! Hij zal daar een mooie plek voor zichzelf versieren, ook al is zijn ultieme droom om autocoureur te worden... Maar hoe komt hij er toe zijn eigen bedrijf op te richten?

Stassi heeft meegewerkt aan niet-vertaalde albums van Dossier Michel Vaillant, terwijl Bourgne de oorspronkelijke tekenaar was van Michel Vaillant seizoen 2 en inmiddels is teruggekeerd aan het stuur van de reeks. In april verschijnt alvast in het Frans een gelimiteerde "fan-box" (zie cover) van Henri Vaillant met de eerste 54 pagina's in gewassen inkt (zwart-wit met geschilderde grijswaarden) en bonuspagina's. De oplage bedraagt 4.500 genummerde en gesigneerde exemplaren (39 euro).

Deze trilogie is in korte tijd al de tweede spin-off van Michel Vaillant na het lanceren van Michel Vaillant Legendes dat ons terugbrengt naar de 500 mijl van Indianapolis in 1966.

In juni wordt deel 12 van de hoofdreeks, seizoen 2, verwacht en in oktober Michel Vaillant Legendes deel 2. In het Frans komt in mei ook nog een Dossier Michel Vaillant uit over Le Mans.