Ex-Formule 1-coureur in de rol van stripheld Michel Vaillant

20 juli 2015

Alex Zanardi, Timo Glock en Bruno Sprengler

rijden de 24 uur van Spa-Francorchamps in een bijzondere livery. De uitdossing van de BMW Z4 GT3 is gebaseerd op de stripheld Michail Vaillant tijdens het weekend.

Op het circuit van Spa-Francorchamps is het de eerste keer na zijn verschrikkelijke ongeluk in de CART-series waarbij Alex Zanardi zijn benen verloor, gaat rijden met andere coureurs. Het drietal gaat rijden in een aangepaste bolide. “Ik denk dat er weinige coureurs zijn die de Michel Vaillant-verhalen niet hebben gelezen toen ze jong waren en droomde van hun eigen grote succes als coureur”, laat Timo Glock weten over de speciale livery.

Ondanks de mooie uitdossing van de auto van het drietal en de bijzonder BMW van BMW Trophy Marc VDS, benadrukt Jens Marquardt van BMW Motorsport dat het sportieve succes voorop staat: ‘Onze prioriteit tijdens iedere race is om in het oog te vallen door ons sportieve succes en we zijn er van overtuigd dat we goed gepositioneerd zijn om precies zo te doen tijdens de 24 uur van Spa-Francorchamps. Hoewel, als we de kans hebben om de fans blij te maken met een speciaal ontwerp van de auto, dan zijn we blij om dat te doen.”

De motorsportbaas vervolgt zijn verhaal over Michel Vaillant: “De verhalen van de stripheld Michel Vaillant zijn goed bekend buiten de Belgische grenzen. Ik denk dat dit ontwerp uitzonderlijk past bij een bijzonder project als met Alex Zanardi, Timo Glock en Bruno Spengler.”

Bron: Race Expres