Michel Vaillant gaat vreemd

Post date: Nov 25, 2012 1:43:22 PM

Grote veranderingen voor de F1-stripreeks Michel Vaillant. Met een nieuwe tekenaar, nieuwe scenarist en nieuwe bolideontwerper gaat de stoere Formule 1-piloot eindelijk met zijn tijd mee. Inclusief ingewikkelde privérelatie.

Nieuwe bolides en technologieën, vrouwen met een sterkere persoonlijkheid, familiedrama's, een minder saaie hoofdrolspeler en nieuwe wereldkampioenschappen: de drie nieuwe auteurs van de stripklassieker Michel Vaillant willen de F1-piloot na 55 jaar een nieuwe koers doen varen. Mét steun van zowat de hele internationale F1-wereld, want ook daar is de reeks immens populair.

Michel Vaillant is zonder meer een van de bekendste sportstrips ter wereld. De reeks, die in 1957 van start ging in het weekblad Tintin/Kuifje, was vanaf het eerste verhaal, 'De grote match', ongemeen populair en deed ontelbare stoere jongensharten op hol slaan. Geestelijke vader Jean Graton omschreef zijn onverschrokken Formule 1-piloot als een held, maar ook als een "oprechte, sterke en dappere vriend". In 1967 verscheen een Franse tv-serie over Vaillant, in 2003 een bioscoopfilm. Zo'n 25 miljoen albums gingen wereldwijd over de toonbank.

Bron en hele artikel: De Morgen