Michel Vaillant

Michel Vaillant

Met Michel Vaillant introduceerde de schrijver meer dan alleen een avontuurlijke held. Michel is een eerlijke, heldhaftige en loyale vriend. Dat is wat Michel Vaillant uniek maakt

Hij is een groot coureur natuurlijk, met de mogelijkheid om te schitteren in alle disciplines. Maar het is zijn menselijkheid, dat maakt hem zo vertederend. Hij komt vaak nog oog in oog met de dood te staan tijdens de races, wordt wereldkampioen, maar hij blijft bescheiden, een trouwe vriend die is gewijd aan zijn familie.

Op het circuit is hij een intuïtieve chauffeur die zich uit talloze gevaarlijke situaties kan halen. Hoewel hij soms gewaagde manouvres heeft om zijn tegenstanders te passeren, Michel houdt zijn hoofd koel en zijn rijgedrag is altijd doordacht.

Hij is zo trouw op het circuit als hij is in het leven. Een trouwe vriend, hij is net zo snel om weduwen en wezen te beschermen als hij is om zijn koffers te pakken als het nodig is om een vriend te redden aan de andere kant van de wereld.

Maar Michel is niet onkwetsbaar. Hij ervaart ook angst, frustratie, ontmoediging en woede. Het is op die momenten, meer nog dan wanneer hij op het circuit, dat hij zijn moed bewijst voor ons!

De geboorte van Michel Vaillant

La premiere course Michel Vaillant

Jean Graton maakt zijn karakter, Michel Vaillant, in 1957. Vijf verhalen verschenen voor het eerst in het weekblad Kuifje tijdschrift om Michel te testen en om te kijken of het mogelijk is om een full-length comic boek te publiceren. Nadat de verhalen een groot succes waren gebleken bij het grote publiek, verscheen het eerste Album "De Grote Match" in 1959.Echter, het eerste verhaal waarin Michel verschijnt, zijn geboorte als een stripfiguur, is zeker het korte verhaal "LA 24 ° HEURE"

Michel verschijnt dus voor het eerst in het korte verhaal. Maar een paar jaar later maakt Graton een korte strip met de eerste race van Michel (zie rechts).

Evolutie van Michel VaillantEen blik door de verschillende albums toont dat Michel ook ouder wordt.

Zoals u kunt zien, zijn eigenschappen "volwassen", zijn gezicht meer "karakter" onthult, zijn persoonlijkheid "evolueert". Op de eerste pagina van 1962, moet Michel niet meer dan 20, en het toont op zijn gezicht. In 2002, dus 40 jaar later, is Michel Vaillant is inderdaad geëvolueerd, heeft onze held gebleven als jeugdig en mooi als altijd!

Michel Vaillant is een buitengewone kampioen wiens moed, loyaliteit, trouw en al zijn morele waarden aan hem zijn doorgegeven door zijn ouders. Michel Vaillant werd goed opgevoed en kreeg een zeer strenge ouderwetse opvoeding van zijn ouders (vooral zijn vader).

Vanaf zeer jonge leeftijd, is Michel geweest plichtsgetrouw en dankbaar aan zijn ouders met altijd de

neiging om zijn familie en geliefden te helpen. Als een zeer attent tiener, gaf hij zijn moeder vaak bloemen.

Als een volwassene helpt Michel ook graag kinderen. Hij helpt in de opleiding en kinderen vinden zijn kalme en aardige persoonlijkheid.

Eervol ontslagen uit militaire dienst, heeft Michel ook zijn land gediend. Royaal, loyaal, oprecht en eerlijk, is Michel zeer gewaardeerd door al zijn vrienden. Bescheiden en relaxed, hij is een echte sportman, een heldere geest in een gezond lichaam.

Michel Vaillant heeft ook alle kwaliteiten die nodig zijn om een goede echtgenoot en vader te zijn. In de ogen van alle jonge vrouwen en (potentiele) schoonmoeders, die ook gek op hem zijn, is hij een zeer begeerde vrijgezel, een echt juweeltje, die over komt als de perfecte man.

Maar dames, droom niet meer, als Françoise Latour heeft haar intrede gedaan, is Michel Vaillant geen singel meer.

Michel Vaillant 2012