69 De hel naast het circuit

Michel Vaillant 69 De hel naast het circuit

Het verhaal vind plaats tijdens de Rally van de Orient in het oosten van Turkije. Michel Vaillant en Steve Warson nemen het in deze rally op in de Vaillante Buggy tegen onder andere Jean-Louis Schlesser voor het wereldkampioenschap. De strijd is spannend en Michel haalt Schlessr op spectaculaire wijze in. Daarna moet Michel echter uitwijken voor een jongen die op de weg loopt. De jongen wordt naar het kamp gebracht en nadat de buggy weer op de weg is, vervolgen Michel en Steve de rally. 's Nachts blijkt de jongen stiekem uit het kamp vertrokken te zijn. De volgende dag gaan Michel en Steve weer verder met de rally. Nu staat dezelfde etappe (maar als verbindingsetappe) op planning, maar dan in omgekeerde volgorde. Op bijna dezelfde plek als de dag ervoor komen Steve en Michel de jongen weer tegen, maar nu zijn er meer kinderen bij. Michel stopt. De kinderen geven aan dat ze ergens werden gevangen gehouden. De jongen (Orphan) is nog wel op zoek naar zijn zusje. Hij geeft ook aan dat hij voor Vaillante zou werken, iets wat niet mogelijk zou zijn. Michel en Steve gaan op onderzoek uit naar de mogelijke plek waar de kinderen werden vastgehouden. Daar aangekomen treffen ze een verlaten fabriek aan waar kratten staan met spullen (zetels) voor Vaillante auto's en het zijn geen namaak spullen. Het lijkt er op dat de mensen die de zetels maken met een aantal vrachtwagens zijn gevlucht en de overige kinderen die voor hun werken hebben meegenomen.

Daarna moeten Michel en Steve zich haasten om op tijd terug te zijn in het kamp, maar komen net op tijd weer binnen. Daarna kunnen ze naar de politie.

De volgende dag gaat de rally weer door, maar aan het einde van de dag wordt een brandende vrachtwagen ontdekt, waarvan vermoed wordt dat die gebruikt werd door de mensen die de Vaillante zetels zouden maken. Ze zijn dus nog ergens in de buurt. Michel neemt Orphan mee in de buggy om de andere vrachtwagens te gaan zoeken. Ook andere rally rijders helpen mee in de zoektocht. De vrachtwagens worden ontdekt en Orphan ziet zijn zusje in een van de vrachtwagens zitten. Met behulp van de andere rally rijders worden de vrachtwagens ingesloten en de boeven ingerekend.

De volgende dag staat de laaste dag van de rally op het programma. Voor Vaillant staat er nog wel wat op het spel. De buggy's zijn namelijk uitgerust met waterstof motoren en als de rally gewonnen wordt, bewijst dit de kracht en betrouwbaarheid van deze milieuvriendelijke moter. Door de extra avontuur, hebben Michel en Steve echter wat extra achterstand opgelopen. Maar het lukt Michel om Schlesser te achterhalen en nipt van Schlesser te winnen.

Personages